Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα

Συκώτι μοσχαρίσιο στη λαδόκολλα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 475 προβολές

Συνταγή με άρωμα Ελλάδας στο πιάτο σας!

Αυτό το  μοσχαρίσιο συκώτι είναι εξαιρετικά γευστικό και εύκολο να το φτιάξετε! Ανοίξτε τις αισθήσεις σας και δοκιμάστε το. Επιπλέον, είναι μια καταπληκτική εναλλακτική λύση στη συνηθισμένη εναλλαγή δείπνου και οικονομικά φιλική. Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου ή ψητά λαχανικά

Για 4-6 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 120 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
Μισό φλιτζάνι τσαγιού κασέρι πικάντικο τριμμένο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού φυτίνη
Χυμός από ένα λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά το συκώτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τυριά, το λάδι, το βούτυρο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.  Παίρνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά. Τυλίγουμε ξανά το δέμα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες.

Συμβουλές για να το μαγειρέψετε καλύτερα

  • Για να μειώσετε την έντονη γεύση του συκωτιού τοποθετήστε το συκώτι σε ένα μπολ, ή μια σακούλα Ziploc και καλύψτε με γάλα και ψύξτε. Αφήστε το να μουλιάσει έως και 2 ώρες,
  • Μην το μαγειρέψετε υπερβολικά,
  • Για να προσθέσετε περισσότερη γεύση πασπαλίστε το συκώτι με κύμινο και / ή πάπρικα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν αν το θέλετε καυτερό.

Περισσότερες Συνταγές με συκώτι που θα αγαπήσετε

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα