Home Κουζίνες του κόσμουΑμερικάνικη Μπουτάκια κοτόπουλου με κάστανα

Μπουτάκια κοτόπουλου με κάστανα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 83 προβολές

Τα κάστανα είναι ένα δημοφιλές σνακ στην Ελληική κουζίνα, ειδικά τηγανητά ή ψητά. Μπορούμε πάντα να βρούμε ένα κατάστημα με φρέσκα τηγανητά στη γωνία του δρόμου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταναλώσετε τα κάστανα. Ξεφλουδισμένα, βραστά, ψητά στον φούρνο. 

Συμβουλές για γρήγορο καθαρισμό.

Βράστε τα σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Και μετά κόψτε τα στα μισά και ξεφλουδίστε το κέλυφος και το δέρμα όταν είναι ακόμα ζεστά. 

Εάν είστε ικανοί να αφαιρέσετε το κέλυφος του κάστανου, ξεφλουδίστε τα πρώτα και μετά βυθίστε σε βραστό νερό για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια τρίψτε με πετσέτα με μικρές παρτίδες (περίπου 5 έως 6) για να αφαιρέσετε γρήγορα το δέρμα. Σε σύγκριση με τα κατεψυγμένα, τα φρέσκα προσφέρουν μια ισχυρότερη γεύση. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα.

Για 4-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ

8 μπουτακια κοτόπουλου
250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 πράσο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ λίτρο κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κλωναράκια μαϊντανό
½ λίτρο ζωμό κότας
4 κόκκους πιπέρι
λίγο μπράντι
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε φτερούγες μαζι με τα μπουτακια. Έπειτα στεγνωνουμε τα μπουτακια και τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μπουτακια μαζι με τις φτερούγες και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ.

Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λόγο αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.

Τοποθετούμε τα μπουτακια με τις φτερούγες σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το μπράντι και τα κάστανα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.

Χρόνος Προετοιμασίας και μαγειρέματος: 60 λεπτά

Περισσότερες Συνταγές με κάστανα

Σας αρέσει αυτή η συνταγή με κάστανα; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα