Home ΓιορτινάΚαλοκαίρι Μιλφέιγ μελιτζάνας με πουρέ μπακαλιάρου

Μιλφέιγ μελιτζάνας με πουρέ μπακαλιάρου

by sidagi.gr
0 σχόλιο 361 προβολές

Μεσογειακό Μιλφέιγ με ψητές φέτες μελιτζάνας με πουρέ μπακαλιάρου για τους λάτρεις των θαλασσινών.

Όταν λέμε Μιλφέιγ, είναι φυσικό να σκεφτείτε τα παραδοσιακά γαλλικά στρώματα σφολιάτας με κρέμα που γεμίζει μεταξύ τους. Η λέξη σημαίνει “χίλια φύλλα” στα γαλλικά. Αλλά σε αυτήν την εύκολη συνταγή ορεκτικών  δεν είναι ένα επιδόρπιο, αλλά ένα στρωμένο αλμυρό πιάτο μελιτζάνας με σάλτσα κρέμας. Το όνομα είναι τότε ένα riff από το στρώμα στις αρχικές συνταγές ορεκτικών. Το βασικό πιάτο ή το φαγητό που προκύπτει είναι μια βαριά, κόκκινη μελιτζάνα ψητή με γαλλική πινελιά.

Για 4-6 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας και Εκτέλεσης 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τις μελιτζάνες
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ ψαριού
700 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρος
1 κουταλιά της σούπας τόνο κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι
πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μελιτζάνες
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και αλατίστε τις για να βγάλουν όλα τους τα τα υγρά.  Στη συνέχεια τις ξεπλύνετε και αφήστε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τις μελιτζάνες σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις μελιτζάνες απ’ το τηγάνι και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τον πουρέ ψαριού
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε τα φιλέτα στο τηγάνι  και ζεσταίνετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αφαιρέστε το ψάρι από την εστία και το ψιλοκόβετε. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μούλτι τον μπακαλιάρο ψιλοκομμένο, τον τόνο, το τυρί κρέμα και πουρέ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ένας απαλός πουρές.

Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τώρα συγκεντρώνετε 4 μελιτζάνες τη φορά και τις γεμίζετε εναλλάξ με το μείγμα ψαριού και της μελιτζάνας. Συνεχίστε  μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
Σερβίρετε  με μαϊντανό και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα