Home Ειδική ΔιατροφήLight / Διαίτης Σαλάτα με μαρούλι, ελιές και ντομάτες

Σαλάτα με μαρούλι, ελιές και ντομάτες

by sidagi.gr
0 σχόλιο 256 προβολές

Λαχταριστή σαλάτα με ελιές και πλούσιο ντρέσινγκ από μπαλσάμικο και πάστα λιαστής ντομάτας.

Οι Ελιές σε μια σαλάτα που θα λατρέψετε!

Επιστρέφουμε στα βασικά σήμερα με μία από τις πιο βασικές καθημερινές συνταγές μου, τη βινεγκρέτ! Ξέρετε πόσο μου αρέσουν οι σαλάτες και εκπλήσσομαι που δεν σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη βασική μου συνταγή βινεγκρέτ μέχρι τώρα. Το ξίδι και το ελαιόλαδο με βάση το ελαιόλαδο είναι μια ελαφριά, υγιεινή σάλτσα σαλάτας. Είναι υπέροχη σε χόρτα, λαχανικά και φρούτα. Μπορείτε να αλλάξετε τη γεύση χρησιμοποιώντας διαφορετικά ξίδια. Η Vinaigrette προσαρμόζεται εύκολα στη γεύση και παρακάτω έχω συμπεριλάβει μερικές παραλαγές.

Dressings που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Στη δυτική κουλτούρα, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι επιδέσμων σαλάτας.

Βινεγκρέτ

Συνήθως μείγμα ή γαλάκτωμα σαλάτας και ξύδι, συχνά αρωματισμένο με βότανα, μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και άλλα συστατικά.

Κρεμώδεις σάλτσες

Με βάση τη μαγιονέζα, οι οποίες μπορεί επίσης να περιέχουν γιαούρτι, ξινή κρέμα, βουτυρόγαλα ή γάλα.

Οι μαγειρεμένες σάλτσες

Μοιάζουν με κρεμώδη σάλτσες, συνήθως πυκνώνονται προσθέτοντας κρόκους αυγών και θερμαίνοντας απαλά.

Λάδι: Το μαγειρικό λάδι είναι καθαρό λίπος φυτικής προέλευσης, το οποίο είναι συνήθως υγρό σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βρώσιμα φυτικά έλαια περιλαμβάνουν: ελαιόλαδο, φοινικέλαιο, σογιέλαιο, έλαιο canola, λάδι σπόρου κολοκύθας, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, φυστικέλαιο και σησαμέλαιο.

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

200 γραμμάρια ελιές μαύρες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά λιωμένες λιαστές ντομάτες
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ολόφρεσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
Φέτα κομμένη σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με το ξίδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τη ντομάτα και τις ελιές. Ρίχνουμε το κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο και τέλος τη σάλτσα, το οποίο ανακατεύουμε ελαφρώς πριν το περιχύνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τη φέτα.

Περισσότερες Σαλάτες που θα Αγαπήσετε

Σας αρέσει αυτή η συνταγή με τις ελιές; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα