Home ΜέθοδοςΚρύο πιάτο Σαλάτα με ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ και κίτρινο παντζάρι

Σαλάτα με ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ και κίτρινο παντζάρι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 367 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κεφαλάκι ραντίτσιο
2 φλιτζάνια μαρούλι φριζέ
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες  
1 κίκτρινο παντζάρι ή κόκκινο κομμένο σε λεπτές
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κρασί από ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν για το γαρνίρισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι  παρμεζάνα κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή εστία. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε κύβους. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε για 3 -4 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κρεμμύδια απ΄ το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν.
Ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Ξεπλύνετε το ραντίτσιο και το μαρούλι φριζέ. Ψιλοκόψτε το μαρούλι και το ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες και ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το παντζάρι κομμένο κ’ αυτό σε λεπτές λωρίδες και μετά χτυπάτε ελαφρά μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ξύσμα και το αλάτι. Ραντίστε μ’ αυτό το μείγμα τη σαλάτα και ανακατεύετε. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα