Μελιτζανοσαλάτα

by sidagi.gr
21,K προβολές

Η Μελιτζανοσαλάτα στα καλυτερά της!

Αυτή η Μελιτζανοσαλάτα είναι νόστιμη, φτιαγμένη με φρέσκες μελιτζάνας λιωμένες, πιπεριές φλωρίνης και σκόρδο. Λατρεύω να σερβίρεται πάνω από ζυμαρικά, αλλά είναι επίσης υπέροχο με κολοκυθάκια, polenta ή ως σώς μόνη της.

Οι μελιτζάνες ανήκουν στην οικογένεια φυτών νυχτερινής σκιάς και χρησιμοποιούνται σε πολλά ιταλικά πιάτα. Είναι θρεπτικές και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο και υπέροχο σε τόσα πολλά πιάτα για χορτοφάγους.

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 60 λεπτά

4 μελιτζάνες φλάσκες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές φλωρίνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.

Παράλληλα, έχουμε ψήσει και τις πιπεριές μας τις οποίες, τις οποίες επίσης, βγαζοντάς τις από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μακριές λουρίδες. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο μούλτι και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Το ίδιο κάνουμε και με τις σκελίδες σκόρδο αναμειγνύοντας με λάδι και ξύδι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κομμένο κρεμμυδάκι, λάδι, ξύδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και η μελιτζανοσαλάτα είναι έτοιμη.

Περισσότερες συνταγές με μελιτζάνες

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα