Συκώτι με σκόρδο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 166 προβολές

Συκώτι με σκόρδο, εύκολο ορεκτικό που ανοίγει την όρεξη. Υπερφορτίστε την ημέρα σας καταναλώνοντας σίδηρο. Δοκιμάσετε αυτήν την ελαφρώς πικάντικη, γεμάτη γεύση συκώτι σκόρδου.

Τα συκώτια μοσχαριού είναι γεμάτα με B12, B6, φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Α, καθιστώντας τα ιδανικά τρόφιμα για την καταπολέμηση της αναιμίας και τη βελτίωση του σχηματισμού ερυθρών αιμοσφαιρίων. Στις παραδοσιακές κουλτούρες, τα κρέατα οργάνων ήταν σεβαστά για τα θρεπτικά τους συστατικά και ήταν συχνά η πρώτη στερεά (σούπερ) τροφή που τροφοδοτήθηκε στα μωρά, ήταν επίσης μια σημαντική τροφή για έγκυες μητέρες και ηλικιωμένους. Εφ ‘όσον τρώτε κρέατα οργάνων από ζώα που εκτρέφονται σε βοσκότοπους, που καλλιεργούνται χωρίς ορμόνες ή αντιβιοτικά, κάνετε στο σώμα σας καλό.

Το συκώτι είναι εξαιρετικό με οποιονδήποτε τρόπο το μαγειρεύετε, συνεχίστε να προσθέτετε μπαχαρικά μέχρι να βρείτε τον σωστό συνδυασμό που σας ταιριάζει καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ

  • Για να μειώσετε την έντονη γεύση του συκωτιού τοποθετήστε το συκώτι σε ένα μπολ, ή μια σακούλα Ziploc και καλύψτε με γάλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Μην το μαγειρεύετε υπερβολικά.
  • Για να έχετε περισσότερη γεύση προσθέστε με κύμινο και / ή πάπρικα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν αν το θέλετε πολύ καυτερό. Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε με λίγο αλεύρι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βοδινό κρέας για κάθε κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να παχυνθεί. Σερβίρετε με ψημένα κρεμμύδια.

Για 2-4 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και Μαγειρέματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε τις φέτες από το συκώτι και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο, το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το βάζετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, προσέχοντας μην αρπάξουν.


Περισσότερες Συνταγές

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα