Home Ειδική ΔιατροφήVegeterian Σπιτικό γαλακτομπούρεκο

Σπιτικό γαλακτομπούρεκο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 387 προβολές

Μυρωδάτο και εύκολο γαλακτομπούρεκο με τραγανή υφή και ζουμερό σιρόπιΕίναι από τα γαλακτομπούρεκα σπεσιαλιτέ που θα λατρέψετε!

Γάλα και μπουρέκι. Ένα γλυκό ανατολίτικης προέλευσης βασισμένο στο γάλα, δηλαδή την πλούσια κρέμα που περιέχει, και το φύλλο (στα τούρκικα “μπουρέκ”) γιατί μοιάζει πολύ με το μπουρέκι που περιγράφει μια σειρά από τούρκικα εδέσματα που γίνονταν αρχικά με ζύμη ψωμιού κι έπειτα με λεπτοανοιγμένα φύλλα.

Για 6-8 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 50 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΡΕΚΟ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ.
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
70 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 βανίλια σε σκόνη
Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
χυμό από 1 λεμόνι

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η κρέμα, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα 5 πρώτα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη αλείφοντας ανάμεσα με λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Χαράζουμε ελαφρά σε μερίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά της ώρας.

Για το σιρόπι
Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε άλλη μια φορά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο γαλακτομπούρεκο. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για 40 λεπτά και μετά σερβίρουμε. Το σιρόπι και τα φύλλα κρύστας είναι από τα βασικά στοιχεία για ένα τέλειο σιροπιαστό. Δείτε τον τρόπο να τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Περισσότερες Συνταγές με Παραδοσιακά γλυκά

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα