Home Κουζίνες του κόσμουΕυρωπαϊκή Παπαρδέλες με μανιτάρια και κοτόπουλο

Παπαρδέλες με μανιτάρια και κοτόπουλο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 62 προβολές

Τα μανιτάρια σε μια πολύ απλή συνταγή! Γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε! Εαν είστε λάτρης των μανιταριών τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε ότι μανιτάρια θέλετε.

Μια σαρκώδης σάλτσα μανιταριού portobello σε συνδυασμό με κορδέλες ζυμαρικών το καθιστούν ένα πολύ ικανοποιητικό πιάτο και μπορείτε να το φτιάξετε αμέσως.

Τα Portobello έχουν άφθονες γήινες, ξυλώδεις γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα με πεύκα, αρωματικό φρέσκο μαιντανό.

Τι είναι τα  portobello (ή portabella);

Τα Portobello (ή portabellas) είναι μεγάλα μανιτάρια κρεμίνι.

Είναι αλήθεια!

Το Portobellos έγιναν γνωατά τη δεκαετία του 1990, όταν οι καλλιεργητές μανιταριών συνειδητοποίησαν τη δυνατότητα να αφήσουν τα λευκά μανιτάρια να ωριμάσουν μερικές επιπλέον ημέρες.

Πρώτα διατίθενται στο εμπόριο ως «μωρά» portobellos που ονομάζονται «cremini» πριν εξελιχθούν στις υπερμεγέθης ομορφιές που ονομάζουμε portobellos.

Συμβουλές για την προετοιμασία μανιταριών portobello:

– Επιλέξτε σκληρά μανιτάρια με σπασμένες άκρες.

Σκουπίστε τα μανιτάρια απαλά με μια πετσέτα εάν φαίνονται βρώμικα – μην τα μουλιάσετε στο νερό ή θα γίνουν υγρό.

Το κάτω μέρος των μανιταριών, ή τα βράγχια, πρέπει να είναι σφιχτό, ξηρό και ανοιχτό καφέ χρώμα. Εάν τα βράγχια είναι υγρά και / ή γίνουν μαύρα, τα βγάζετε με ένα κουτάλι και πετάξτε πριν τεμαχίσετε και μαγειρέψετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα, κατά προτίμηση Portobello.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
500 γραμμάρια παπαρδέλες
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.
Προσθέτετε και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Σιγοβράζεται για 30 λεπτά περίπου. Βράζετε τις παπαρδέλες για 8 λεπτά και τις στραγγίζετε. Σερβίρετε ανακατεύοντας με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.

Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 30 λεπτά

Περισσότερες Συνταγές με Παπαρδέλες

Σας αρέσει η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα