Home Γλυκά Μαρμελάδα βανίλια

Μαρμελάδα βανίλια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 18 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους βανίλιες (φρουτα) χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
2 κλωναράκια βανίλιας

Εκτέλεση:

Αλείψτε τη με μια φέτα ψωμί και απολαύστε τη!

Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες περίπου να «κάτσει».

Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό ή για 4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων χωρίς τα πλαστικά τους σημεία αν έχουν.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά – σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζετε στο κάθε βάζο απο 1 κλωναράκι βανίλιας για περισσότερο άρωμα και έντονη γεύση!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα