Μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς

by sidagi.gr
463 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
4 ποτήρια ζεστό νερό
παρμεζάνα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
450 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε τα με φρέσκια σαλάτα

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα  το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.

Προσθέτουμε κομμένες και αλεσμένες πιπεριές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.

Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα