Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους βανίλιες (φρουτα) χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
2 κλωναράκια βανίλιας
Εκτέλεση:
Αλείψτε τη με μια φέτα ψωμί και απολαύστε τη!
Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες περίπου να «κάτσει».
Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό ή για 4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων χωρίς τα πλαστικά τους σημεία αν έχουν.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά – σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζετε στο κάθε βάζο απο 1 κλωναράκι βανίλιας για περισσότερο άρωμα και έντονη γεύση!