Home Κουζίνες του κόσμουΕυρωπαϊκή Μπριζόλα με Φασολάκια

Μπριζόλα με Φασολάκια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 224 προβολές

Ποιός δεν αγαπά την μπριζόλα! Σήμερα σας έχουμε ζουμερές και λαχταριστές μπριζόλες για το μεσημεριανό σας. Τις συνδιάσαμε με φρέσκα φασολάκια που είναι της εποχής. Συνδιασμός πρωτείνης και φυτικών ινών μαζί σε ένα πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και Μαγειρικής: 30 λεπτά

Για τις μπριζόλες
4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
1 χούφτα ρίγανη
Αλάτι
Λεμόνι
Κάρβουνα

Για τα φασολάκια
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό φρέσκια φασολάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την μπριζόλα
Ανάβουμε φωτιά με ξύλα. Περιμένουμε να πέσουν οι φλόγες και να γίνουν τα κάρβουνα (διαφορετικά: ή ανάβουμε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή ανάβουμε ηλεκτρική ψηστιέρα).

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα ψησίματος. Τις γυρίζουμε χωρίς να περιμένουμε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.

Συνεχίζουμε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν. Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες. Τις τοποθετούμε στην πιατέλα, στύβουμε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατίζουμε.

Για τα φασολάκια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση. Τις σοτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν. Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.

Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν. Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά. Σερβίρουμε μαζί με τις μπριζόλες.

Περισσότερες Νόστιμες Συνταγές με Μπριζόλα

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα