Home Γλυκά Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 30 προβολές

Υλικά:

500 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
4 κρόκοι αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το γάλα.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το γάλα.

 

Ζεσταίνουμε αργά το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει αρκετά. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και το βάζουμε σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το γκριλ. Τοποθετούμε τα μπολ κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα