Home Γλυκά Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

by sidagi.gr
333 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
145 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα μύρτιλλα
1 κούπα  βατόμουρα

Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο κέικ για όλη την οικογενεια

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται το μείγμα σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο. Προσθέστε ομοιόμορφα στο μείγμα κέικ τα τα μύρτιλλα μαζί με τα βατόμορα και ανατεύουμε με ένα πιρόυνι.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο
Αφήστε τα λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα