Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 ντομάτες
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 ποτήρι κρασί
αλάτι πιπέρι
8 γαρδουμπάκια έτοιμα από τον κρεοπώλη σας.
1 μεγάλο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με λευκό κρασί
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα γαρδουμπάκια και τα ανακατεύουμε.
Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες. Αν δεν είναι ώριμες προσθέτετε λίγη πάστα ντομάτας.
Παράλληλα σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι μας για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό στα γαρδουμπάκια μας και αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να γίνουν και να μείνουν με λίγο ζουμί.