Σταφιδόψωμο με αμύγδαλα

by sidagi.gr
806 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
2 ποτηράκια κρασιού ρούμι ή κονιάκ
Χυμός από 2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Αφράτο και γλυκό ψωμάκι για να σαρβίρετε τον καφέ σας

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινη λεκάνη κάνοντας μια λακούβα στη μέση.

Ρίχνετε το λάδι καυτό στο αλεύρι και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και ρίχνετε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για 1 ώρα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

Σερβίρετε με ζεστό καφέ με σοκολάτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα