Home Γλυκά Cinnamon twist rolls

Cinnamon twist rolls

by sidagi.gr
208 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
1 πακέτο ξηρή μαγιά
¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο  για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

 Για τη γέμιση
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

 Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα γλυκό στριφογυριστό τσουρέκι με κανέλα και ζάχαρη για το πρωινό σας

Για τη ζύμη
Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.  
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας. Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. Στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος. Κόβετε τη ζύμη κατά μήκος στη μέση και στριφογυρίζετε τη ζύμη με τα δάχτυλα σας. Έπειτα ενώνετε τις δύο άκρες της ζύμης και φτιάχνετε μια κουλούρα.

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η κουλούρα μας.

Αφήστε τα λίγο να κρυώσει πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από την κουλούρα και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα