Αυτήν η σαλάτα με αβοκάντο θα μπορούσα να την καταναλώνω κάθε μέρα. Αυτή η σαλάτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή και μπορείτε να την απολαύσετε μόνη της ή ως συνοδευτικό. Χορτοφαγική, ελαφριά και με λίγες θερμίδες! Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες.
Τα υλικά σε αυτήν τη αβοκάντο σαλάτα – cranberries, μπλε τυρίι, ντομάτες είναι υλικά που αλληλοσυμπληρώνονται. Το αβοκάντο είναι βουτυρώδες και νόστιμο. Τα αβοκάντο πρέπει πάντα να είναι ώριμα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη γεύση τους! Στην πραγματικότητα δεν έχουν καλή γεύση εάν δεν είναι ώριμα!
Για 4-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 ματσάκι σπανάκι, ξεπλένονται και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μπλε τυρί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 αβοκάντο αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κύβους
1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο (με σπόρους)
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζετε να ψηθούν το φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
Αφαιρέστε απ’ το φούρνο και αφήστε στην άκρη και να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, καρύδια, cranberries, μπλε τυρί, ντομάτα, αβοκάντο κομμένο σε κύβους και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μαρμελάδα, ξύδι, ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές με Σαλάτες
- Παντζαροσαλάτα
- Μακαρονοσαλάτα Με Ζαμπόν και Άνηθο
- Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια και φέτα
- Ντοματοσαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας και ελαιόλαδο
- Σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες για να ενισχύσετε την γονιμότητά σας
- Σαλάτα με σως γιαουρτιού και κοτόπουλο
- Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο
- Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες και κολοκυθάκια
- Πράσινη σαλάτα με ρόδι
- Σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και αγκινάρες
- Πράσινη σαλάτα με ροδάκινα και μπλε τυρί
- Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ρόκα