Μακαρονοσαλάτα Με Ζαμπόν και Άνηθο

by sidagi.gr
2,2K προβολές

Μακαρονοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά που άνετα θα την απολαμβάνετε για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Για 2-4 άτομα

6 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (το οποίο θα βράσουμε 4-5 λεπτά)
7-8 φέτες ζαμπόν
1 πακέτο μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
5 κουτάλια σούπας μαγιονέζα light
1 γιαούρτι
άνηθος ψιλοκομμένος
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τον άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατίζουμε ελαφρώς τα βρασμένα μακαρόνια και τα προσθέτουμε μέσα.

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα αγγουράκια μέχρι να βράσει το καλαμπόκι και τα προσθέτουμε και αυτά. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει.

TIPS για την Μακαρονοσαλάτα

1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας al dente. Αυτό θα τα αποτρέψει να έχουν πολλά νερά.
2. Χρειάζεστε ίσες ποσότητες ζυμαρικών με λαχανικά / πρόσθετα. Μου αρέσει να κόβω τα 
κύρια λαχανικά μου αρκετά ομοιόμορφα, όπως αγγούρια, ντομάτες, μπρόκολο, κ.λπ.
3. Σε αντίθεση με τα ζεστά γεύματα, οι γεύσεις στα κρύα πιάτα μπορεί να απαιτούν λιγότερα 
καρυκεύματα. 

Οδηγίες Αποθύκευσης

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίξτε νερό και ξεπλύνετε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Προσθέστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μισό από τη σάλτσα σαλάτας πάνω του. Καλύψτε και ψύξτε για 1 ώρα ή περισσότερο, πριν το σερβίρετε. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.

Περισσότερες συνταγές με Μακαρονοσαλάτες:

Καλή Όρεξη!

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα