Χορταστική και εύκολη Σαλάτα με ντοματίνια για το μεσημεριάνο σας. Μπορείτε αν την καταναλώσετε ως σνάκ ή κυρίως πιάτο. Επίσης μπορείτε να την συνοδέψετε με ένα πιάτο πάστα με σάλτσα. Νόστιμη, γρήγορη στην παρασκευή της και υγιεινή. Επίσης για όσους δεν τρώνε κρέας είναι μια σαλάτα γεμάτη πρωτείνη.
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
1/2 κιλό ντομαατίνια ή ντομάτες για σαλάτα
1 κουταλιά σούπας θυμάρι τριμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ξίδι
1 ½ φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι η εξωτερική φλούδα τους να καεί και να μαυρίσει.
Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κρατώντας τες από το κοτσάνι αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Κόβουμε το κοτσάνι και τις ακουμπάμε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις ντομάτες για 4 λεπτά κι αμέσως μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους εύκολα. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τους το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε το ψαχνό από τις μελιτζάνες, το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, τα ανακατεύουμε με το σκόρδο και το ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Παίρνουμε το μείγμα με τη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και το απλώνουμε πάνω από τη μελιτζάνα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές με Σαλάτες
- Σαλάτα με αντίδια και καρύδια
- Σαλάτα με ρόκα και σαγκουϊνι
- Σαλάτα με μαρούλι, κολοκύθα και ηλιόσπορους
- Σαλάτα με χαλούμι και ντομάτα
- Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
- Σαλάτα με σταφίδες και κόκκινο λάχανο
- Σαλάτα με κοτόπουλο, ρόκα και ρόδι
- Γαλλική σαλάτα Adas
- Σαλάτα με πεπόνι, μοτσαρέλα και προσούτο
- Σαλάτα ραντίτσιο, αχλάδι και gorgonzola