Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
Ένας κρόκος αυγού
Μία πρέζα αλάτι
Δύο κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Κάνουμε στη μέση μια λακούβα που ρίχνουμε το αλατι το νερό και τον κρόκο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Κάνουμε στη μέση μια λακούβα που ρίχνουμε το αλατι το νερό και τον κρόκο.
Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μπάλα από λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα προτού χρησιμοποιηθεί.