Home Συνταγές ΜαγειρικήςΠοτά / Cocktails / Smoothies Ζεστή σοκολάτα για ερωτευμένους

Ζεστή σοκολάτα για ερωτευμένους

by sidagi.gr
0 σχόλιο 72 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη σοκολάτα
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
90 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές σκόνη κακάο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Λίγη κανέλα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
150 ml κρέμα γάλακτος

Για τα marshmallows
6 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
½ κούπα νερό
1 & 1/3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα + 1 φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
1/4 κούπα νερό
1/4 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
1 κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς μικρό μέγεθος

Εκτέλεση:

Φτιάξτε γλυκιά σοκολάτα και μοιραστείτε τη με τον αγαπημένο σας

Για τη σοκολάτα
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, την κρέμα γάλακτος, τις σοκολάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν εντελώς οι σοκολάτες.Συνεχίζουμε το ζέσταμα για ένα τέταρτο και φροντίζουμε να μην βράσει το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας μας.
Σερβίρουμε με νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι. Η συνταγή βγάζει 4 κούπες ρόφημα σοκολάτας.

Για τα marshmallows
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη ζελατίνης μαζί με το νερό και ανακατεύουμε, αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τη μισή κούπα γλυκόζη, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μέσα στη κατσαρόλα για τους βαθμούς) μέχρι να φτάσει του 115 βαθμούς Κελσίου (240 F).

Συγχρόνως βάζετε το μείγμα του μπολ με τη ζελατίνη στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά να ζεσταθεί.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε ένα φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης και το χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε το ζεστό μείγμα του μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.

Όταν το μείγμα της κατσαρόλας φτάσει στους απαιτούμενους βαθμούς το βγάζετε από την εστία και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο κάδο του μίξερ και βάζετε την ταχύτητα στο δυνατό, χτυπάτε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφρώδες πηχτό μείγμα, αμέσως ρίχνετε τη βανίλια και σταματάμε το ανάδεμα.

Ύστερα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 6 ώρες.  
Στη συνέχεια με τη σπάτουλα ξεφορμάρετε και κόβετε με κουπ πατ καρδούλα marshmallows.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα