Ξανθιώτικο σαραγλί

by sidagi.gr
906 προβολές

Υλικά:

Για 45 κομμάτια

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
30 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι
300 ml νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Σιροπιαστό γλυκό με ζουμερή γεύση για όλες τις ώρες

Για τα σαραγλί
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε 2 φύλλα κρούστας.Τα πασπαλίζετε με λίγη γέμιση και μετά στρώνετε άλλο ένα, διπλώνετε τις πάνω και κάτω άκρες του και το κάνετε οριζόντιο ρολό. Στη συνέχεια το κόβετε σε ρολά 2 εκατοστών και γεμίζετε το ταψί σας μέχρι να σας τελειώσουν τα φύλλα.

Λιώνετε το βούτυρο μέχρι να βράσει άλλα όχι να κάψει και το περιχύνετε από μια κουταλιά της σούπας από το ζεστό βούτυρο σε κάθε ένα σαραγλί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Για το σιρόπι
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 10 λεπτά.

Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό σε χλιαρά σαραγλί και αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα