Σέσκουλα με αυγά

by sidagi.gr
0 σχόλιο 163 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κιλό από φρέσκα σέσκουλα ή σπανάκι
2-3 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 – 2 αυγά

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά!

Κόψτε την παχιά, σκληρή πλευρά των φύλλων από τα σέσκουλα. Κόψτε τα μανιτάρια σε 1 εκ πάχος και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια στο μπολ. Κόψτε τα υπόλοιπα σέσκουλα σε 1,5 εκ πάχος λωρίδες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, με καπάκι σε  μέση προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το κόκκινο μέρος από τα σέσκουλα, και τα μανιτάρια. Σοτάρετε για περίπου 4 έως 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και τα μανιτάρια είναι λίγο καφέ στις άκρες και έχουν αρχίσει να βγάζουν τα υγρά τους.

Προσθέστε τα πράσινα φύλλα από τα σέσκουλα κομμένα σε φέτες στο τηγάνι. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσει τα φύλλα πάνω στο τηγάνι.  Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Σπάτα 2 αυγά μέσα στο μείγμα με τα σέσκουλα .Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή και να καλύπτει το τηγάνι.
Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Όταν ψηθεί το ασπράδι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να μεταφέρει απαλά τα αυγά και τα σέσκουλα σε ένα πιάτο για σερβίρισμα.
Σερβίρετε αμέσως. Κόβουμε σε τους κρόκους των αυγών, έτσι ώστε οι κρόκοι τρέχουν πάνω από το σέσκουλα και τα μανιτάρια και τη μορφή κάτι σαν σάλτσα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα