Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια χαλβά βανίλια (με ταχίνι)
80 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά τρουφάκια με γέμιση χαλβά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον χαλβά ψιλοκομμένο με το βούτυρο ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κρατάμε στην άκρη ζεστή.
Μετά μία ώρα πλάθουμε μπαλίτσες διαμέτρου 1,5 εκ. και τις ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, με ένα πιρούνι τις αφαιρούμε από τη σοκολάτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα φύλλο λαδόκολλας.