Home Γλυκά Tarte tatin

Tarte tatin

by sidagi.gr
0 σχόλιο 15 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
1 κιλό μήλα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
βούτυρο
λίγη κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με μήλα με ελάχιστα υλικά για να συνοδέψτε το απογευματινό σας ρόφημα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα μήλα δίπλα δίπλα.
Βάζουμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή εστία για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη.

Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 70 και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.
 Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα