Κομπόστα αχλάδι

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 αχλάδια
1 κούπα ζάχαρη 200 γραμμάρια
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κούπες νερό

Εκτέλεση:

Συντηρήστε μεγάλη ποσότητα αχλαδιών για πολύ καιρό

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
Καθαρίζουμε τη φλούδα των αχλαδιών, τα κόβουμε στη μέση και με μαχαιράκι αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τμήμα που ενώνει το κοτσάνι με τα σπόρια.

Βάζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μην  λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα