Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
220 γραμμάρια αλεύρι
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική τάρτα με γεύση αμύγδαλου και απολαύστε τη με όλη την οικογένεια
Για τη ζύμη
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων μας.
Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και 5 κουταλιές νερό.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Σχηματίζουμε μια μπάλα.
Σκεπάζουμε τη μπάλα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτα.
Για τη γέμιση
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στο τέλος το βούτυρο.
Απλώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την τρυπάμε σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο και σκεπάζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί αφήνοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και την αφήνουμε να ψηθεί άλλα 30 λεπτά.
10 λεπτά πριν τη βγάλουμε από το φούρνο τοποθετούμε πάνω από τη τάρτα τα αμύγδαλα φιλε.