Ταούκ Κιοκσού

by sidagi.gr
0 σχόλιο 94 προβολές

Υλικά:

Ένα κοτόπουλο
160 γραμμάρια ρυζάλευρο
2,5 λίτρα γάλα
Μισό κιλό ζάχαρη
Βανίλια
Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό.

Όταν κρυώσει, το κάνουμε ψιλές κλωστές και το ρίχνουμε σε κρύο γάλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μπόλικο νερό και το ρυζάλευρο και το αφήνουμε για μισή ώρα. Χύνουμε το νερό κι αφήνουμε το ρυζάλευρο να μείνει σαν λάσπη. Το βάζουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και το κοτόπουλο, προσθέτοντας τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει. Το αδειάζουμε σε φορμάκια ή σε ταψί να κρυώσει.

 

Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με λίγη κανέλα και παγωτό.

Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα