Home Tips Φωλιά παρμεζάνας

Φωλιά παρμεζάνας

by sidagi.gr
611 προβολές

Υλικά:

Για τη φωλιά παρμεζάνας
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 μπολ γυάλινο

Για τη σαλάτα
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
1 κονσέρβα ρεβίθια
1 κονσέρβα φακές
1 μικρή μακρόστενη πιπεριά
6 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εντυπωσιακά και γευστικά μπολ παρμεζάνας για να γαρνίρετε τις σαλάτες σας

Για τη φωλιά παρμεζάνας
Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεστάνει ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνετε να ζεστάνει ελαφρά μεχρι να αποκτήσει ένα απαλό χρυσό χρώμα για περίπου 1 έως 1 μιση λεπτό.

Αμέσως μετά αφαιρείτε την λιωμένη παρμεζάνα από το τηγάνι με μια σπάτουλα και αμέσως την τοποθετείτε πάνω σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και αφήνετε να κρυώσει καλά για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια γεμίζετε το μπολ παρμεζάνας με την αγαπημένη σας σαλάτα και σερβίρετε.

Για τη σαλάτα
Ανακατεύετε καλά το λάδι και το ξίδι. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνετε. Στραγγίζετε τις κονσέρβες με τα όσπρια από τα υγρά τους.

Κόβετε την πιπεριά σε ροδέλες. Βάζετε σε σαλατιέρα τα όσπρια και την πιπερίτσα και περιχύνετε με τη σάλτσα από το ξίδι και το λάδι.

Αφήνετε να “τραβήξουν” τα όσπρια τη σάλτσα για 15 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Πηγή : rachanakothari.blogspot.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα