Στήθος γαλοπούλας με λαχανικά

by sidagi.gr
716 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 τεμάχια στήθος γαλοπούλας
200 γραμμάρια ντοματίνια
300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
2  πιπεριές φλωρίνης
1  φινόκιο
1  μελιτζάνα
1  φύλλο δάφνης
2  καρότα
3  αστεροειδείς γλυκάνισοι
3  κολοκύθια
20 γραμμάρια εστραγκόν
1 σκελίδα σκόρδο
150 γραμμάρια βούτυρο
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Γαλοπούλα με μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, ιδανικό πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους…

Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους από την πιπεριά.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τη μελιτζάνα.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκύθια.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Απλώνουμε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη λαδόκολλα.

Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε, τη δάφνη, το γλυκάνισο,το εστραγκόν.

Περιχύνουμε το ελαιόλαδο.

Λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι.

Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο.

Με το μείγμα αυτό, αλείφουμε τη γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τη γαλοπούλα πάνω στα λαχανικά και κλείνουμε τη λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Βάζουμε τη γαλοπούλα να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 105 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα