Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου

by sidagi.gr
194 προβολές

Υλικά:

2 κιλά φτερούγες κότας
1 ολόκληρο ντοματάκι
1 καρότο καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης
4 λίτρα νερό
1 κλωνάρι σέλερι
1 κεφάλι σκόρδου κομμένο στη μέση
1 κλωναράκι θυμάρι ξερό ή φρέσκο
10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
 

Εκτέλεση:

Για να μην αγοράζετε έτοιμο από το σούπερ μαρκετ… Ο ζωμός αυτός θα δώσει άλλη γεύση στις σούπες και στο ριζότο σας…


Για να μην αγοράζετε έτοιμο από το σούπερ μαρκετ… Ο ζωμός αυτός θα δώσει άλλη γεύση στις σούπες και στο ριζότο σας…



Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 λίτρα νερό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανάβουμε τη φωτιά.


Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν οι φτερούγες για μισή ώρα.


Στη διάρκεια του χρόνου αυτού, φροντίζουμε να ξαφρίζουμε με μια κουτάλα.


Μετά τα 30 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 2 ώρες.


Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος, εξατμιστεί πολύ το νερό, πρέπει να συμπληρώνουμε τόσο, ώστε οι φτερούγες να είναι πάντα καλυμμένες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 150 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα