Υλικά:
2 κιλά φτερούγες κότας
1 ολόκληρο ντοματάκι
1 καρότο καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης
4 λίτρα νερό
1 κλωνάρι σέλερι
1 κεφάλι σκόρδου κομμένο στη μέση
1 κλωναράκι θυμάρι ξερό ή φρέσκο
10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση:
Για να μην αγοράζετε έτοιμο από το σούπερ μαρκετ… Ο ζωμός αυτός θα δώσει άλλη γεύση στις σούπες και στο ριζότο σας…
Για να μην αγοράζετε έτοιμο από το σούπερ μαρκετ… Ο ζωμός αυτός θα δώσει άλλη γεύση στις σούπες και στο ριζότο σας…
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 λίτρα νερό και τις φτερούγες κοτόπουλου και ανάβουμε τη φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν οι φτερούγες για μισή ώρα.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού, φροντίζουμε να ξαφρίζουμε με μια κουτάλα.
Μετά τα 30 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 2 ώρες.
Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος, εξατμιστεί πολύ το νερό, πρέπει να συμπληρώνουμε τόσο, ώστε οι φτερούγες να είναι πάντα καλυμμένες.