Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Σπανακόπιτα του λεπτού

Σπανακόπιτα του λεπτού

by sidagi.gr
441 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
1 ματσάκι άνηθο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κιλο σπανακι ψιλοκομενο
150 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες ιδέες για την παραδοσιακή πίτα

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαραθεί.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και στρέφουμε τις γωνίες προς τα μέσα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη σφολιάτα σε ταψί με φύλλο σφολιάτας και την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Έπειτα στραγγίζουμε το σπανάκι καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Καλύπτουμε τη σφολιάτα με το σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα