Υλικά:
5 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
2 αγγούρια
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
¼ φλιτζανιού μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια νερό
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε.
Πλένουμε τα αγγούρια,τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε.
Πλένουμε την πιπεριά,βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε.
Καθαρίζουμε εξωτερικά το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε νερό, ξύδι και αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ μέχρι να πάρειτη μορφή πουρέ.
Ρίχνουμε τον πουρέ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η σούπα μας να γίνει δροσερή.
Η σούπα μας τρώγεται κρύα.