Home Γλυκά Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κακάο

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κακάο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 380 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ.σ. καλά γεμάτη κακάο
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Είναι έκπληξη γιατί έχει γεύση πορτοκάλι και κακάο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να κάνουμε το σιρόπι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ωραίο χρώμα το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην το κάψουμε, να το ξανθίνουμε θέλουμε.
Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε όπως είναι πάνω στο μάτι.
Όταν το σιμιγδάλι έχει αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά να αλλάξει χρώμα όλο το μίγμα.

Βάζουμε μέσα στο νεροχύτη την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, βάζουμε από πάνω το δίχτυ για το τηγάνισμα αφήνοντας μια χαραμάδα για να ρίξουμε το σιρόπι. Αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο με το δίχτυ να χοροπηδάει μέχρι να σταματήσει. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φορώντας ένα γάντι σιλικόνης ή ένα γάντι για το φούρνο για να μην καεί το χέρι μας, ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς (να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας). Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε κάποια εκπομπή είχε φτιάξει χαλβά και έβαλε το νερό και τη ζάχαρη μέσα στο σιμιγδάλι όταν ήταν ψημένο, χωρίς να τα κάνει σιρόπι χωριστά και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη ή με κακάο σκόνη.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα