Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Φακές με σουπιές και γαρίδες

Φακές με σουπιές και γαρίδες

by sidagi.gr
0 σχόλιο 64 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια σπανάκι (μικρόφυλλο)
400 γραμμάρια (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού φακές
800 γραμμάρια καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
600 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για τις φακές

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σουπιές, τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές.

Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6 λεπτά. Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα