Σφουγγάτο Σύρου

by sidagi.gr
804 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 κολοκυθάκια
λίγη τριμμένη φρυγανιά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πατάτα μικρή
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τυρί φέτα
αλάτι ανάλογα με το ποσό αλμυρή είναι η φέτα
πιπέρι
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Το σφουγγάτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Σύρου. Είναι μια ομελέτα με κολοκυθάκια, μυρωδικά και φέτα

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί. Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Προσθέτουμε και το κολοκύθι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα

Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα