Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 ντομάτες
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
½ κονσέρβα φασόλια
1 αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι σπανάκι καθαρισμένο
Μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια μαζί με το αβοκάντο. Πλένουμε το σπανάκι και το χωρίζουμε σε φύλλα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες.
Σε ένα γουδί κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με τα φασόλια και σερβίρουμε.