Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3/4 φλιτζάνια φακές
1 1/4 φλιτζάνι νερό + 1 κουταλιά για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο κόλιαντρο
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του καλαμοκιού
2 μικρά αυτιά του καλαμποκιού, πυρήνες αποκόπηκαν
2 μεσαίου ώριμα νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το κυρίως πιάτο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Στο μούλτι ανακατέψτε το κόλιανδρο, μαϊντανό, jalapeno, ξύσμα λάιμ και το χυμό, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Εν τω μεταξύ, σοτάρετε τα καλαμπόκι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τις φακές, το καλαμπόκι, τα νεκταρίνια κομμένα σε φέτες, το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο και την σάλτσα μυρωδικών. Ανακατεύετε και σερβίρετε.