Ριζότο αλά μιλανέζ με αρακά

by sidagi.gr
528 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό αρακάς σε κονσέρβα (νούμερο 1) ψιλός
500 γραμμάρια ρύζι
1 λίτρο ζωμό κρέατος
2 γραμμάρια ζαφορά (ουσία που λαμβάνεται από τα άνθη του φυτού κρόκος, το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
40 γραμμάρια βοδινό μεδούλι
60 γραμμάρια παρμεζάνα
30 γραμμάρια κρεμμύδι
0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
20 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ριζότο με έντονο άρωμα και γεύση μυρωδικών

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μεδούλι το οποίο έχουμε αφαιρέσει από το κόκκαλο του και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συχνά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο, την κονσέρβα αρακά  και τη ζαφόρα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο μας είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε το τριμμένο παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα