Αυτή η συνταγή για ψωμί, ακόμα κι αν δεν έχετε φτιάξει σπιτικό ψωμί ή δεν έχετε δουλέψει με μαγιά στο παρελθόν είναι για εσάς. Είναι η τέλεια συνταγή για αρχάριους, επειδή απαιτεί λίγα συστατικά χωρίς ειδικά τηγάνια ή μίξερ, δεν απαιτείται ζύμωμα ή περίπλοκη διαμόρφωση και το 95% της εργασίας είναι πρακτικό.
Οι άρχοντες του ψωμιού θα εκτιμήσουν επίσης αυτήν τη συνταγή επειδή προσφέρει με νόστιμη γεύση, μια ελαφρώς τραγανή και μέγα λαστιχωτή κρούστα και αυτές τις χαρακτηριστικές μαλακές τρύπες στο εσωτερικό, όπως το τσιαπάτα ή το γαλλικό ψωμί.
Γιατί θα λατρέψετε αυτό το ψωμί
-> Είναι πολύ εύκολο δτην παρασκευή του
-> Ελαφρώς τραγανή κρούστα,
-> Δεν απαιτούνται ειδικά τηγάνια, μίξερ
Παραλλαγές
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
175 ml νερό
10 γραμμάρια αλάτι
170 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρόκος χτυπημένος με μια κουταλιά νερό
4 κουταλιές του γλυκού σπόροι σουσαμιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Συνταγή για Ψωμί
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά (αφού τη διαλύσουμε σε λόγο χλιαρό νερό) και το αλάτι και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό το μείγμα για περίπου δέκα λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Πλάθουμε 2 καρβέλια και ρίχνουμε πάνω από το καθένα τον χτυπημένο κρόκο και το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Χρόνος Προετοιμασίας και μαγειρέματος: 85 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές για ψωμί
- Με σόδας ολικής άλεσης
- Με μπύρα
- Γλυκό ψωμί γεμιστό με κεράσια
- Ψωμί με μαυροσίταρο χωρίς γλουτένη
- Με σιμιγδάλι
- Με μέλι
- Σπιτικό αφράτο ψωμί
- Σπιτικό με προζύμι