Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Ψαρόσουπα με ντομάτα και καρότα

Ψαρόσουπα με ντομάτα και καρότα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 101 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια
2/3 κούπας ελαιόλαδο
15 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ½ κιλό ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
3 μεγάλα καρότα
1 ρίζα σέλινο και τα τρυφερά φυλλαράκια της καρδιάς
1 πράσο, 1 μικρό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά, 3 κολοκύθια

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και ζεστή ψαρόσουπα για όλες της ώρες

Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το λάδι, τους κρόκους  πιπεριού, αλάτι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός απ’ τις πατάτες και τα βράζετε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι τα λέπια του με ένα μαχαιράκι απογυμνώνεται τα λέπια από την αντίθετη φορά του λεπιών. Αν είναι μεγάλο κόψτε το.

Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνετε το ψάρι. Βράστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι στη πιατέλα.
Το ζουμί περάστε το από λεπτή σήτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξανά βάλτε το στη φωτιά, ρίξτε μέσα τις πατάτες και βράστε για 20 λεπτά.

Βγάλτε τις μισές πατάτες σ’ ένα μπολ και πατήστε να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε το πουρέ στη κατσαρόλα, προσθέστε τον πελτέ, κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στη κατσαρόλα.
Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμόνι.

Σερβίρετε ζεστή συνοδεύοντας τη με το βραστό ψάρι με μαγιονέζα έτοιμη ή φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 65 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα