Πράσα κρασάτα

by sidagi.gr
308 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

1 κύβο λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλατοπίπερο
10 πράσα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
250 γραμμάρια άσπρο ξηρό κρασί
 

Εκτέλεση:

Βάζετε τα πράσα σε πιατέλα, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε!


Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι νερό και διαλύετε τον κύβο. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα πράσα αφαιρώντας  τους τα πράσινα σκληρά φύλλα. Βάζετε σε αλατισμένο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίζετε και κόβετε σε ροδέλες . Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε τα πράσα, το κρασί, το ζωμό και το σκόρδο. Αφήνετε να σιγοβράσουν και να φύγουν τα υγρά τους.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα