Υλικά:
Για 4 -6 άτομα
6 μεσαία παντζάρια (τους βολβούς)
3 πατάτες
100 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
50-80 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πουρές παντζαριού με πατάτες, καρύδια, σκόρδο και Flora με βούτυρο για ένα ξεχωριστό ορεκτικό!
Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τις πατάτες και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, λιώνουμε τα παντζάρια στο μπλέντερ και τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών.
Τα αναμιγνύουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το Flora λιωμένο, τα καρύδια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip
Για μεγαλύτερη ευκολία και νοστιμιά, μπορούμε να ψήσουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στο φούρνο με την φλούδα τους τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)
Προετοιμασία:15’
Μαγείρεμα: 45΄