Home Γλυκά Πίτα του βοσκού

Πίτα του βοσκού

by sidagi.gr
332 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κιλά κιμά από άπαχο αρνί
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/8 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 1/2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κούπες ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (καρότο- αρακά)
1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
300 ml γάλα

Εκτέλεση:

Απολαύστε τη λαχταριστή Αγγλική συνταγή “Πίτα του βοσκού” με λαχταριστό κιμά και αφράτο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε μια κατσαρόλα και σε υψηλή θερμοκρασία ρίχνετε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατέψτε μέχρι  να σπάσει ο κιμάς σε ψιλά κομματάκια και να αποκτήσει  καφέ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας για περίπου 2 με 3 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο,  κανέλα,  κέτσαπ,  σκόρδο και ανακατεύετε για μια φορά ακόμα. Τότε προσθέστε το νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5 με 6 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο – αρακά)  ανακατεύοντας καλά. Έπειτα ρίχνετε το μείγμα κιμά στο ταψί.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ πάνω από το μείγμα  κιμά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Για περισσότερες Συνταγές Γιώτης μπείτε εδώ

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα