Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πικάντικο ριζότο

Πικάντικο ριζότο

by sidagi.gr
465 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καυτερή)
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κύβο λαχανικών
2 φλιτζάνια ρύζι

 
 

Εκτέλεση:

Εύκολη και νόστιμη επιλογή για το μεσημεριανό σας

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί, τον κύβο λαχανικών. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.

Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί  το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε τακτικά.

Προς το τέλος ρίχνετε το τυρί κρέμα,  αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι  μαλακώσει ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα