Πέρκα παπιγιότ με πιπεριές και ελιές

by sidagi.gr
671 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 πέρκα φιλέτο (1000 γραμμάρια)
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά ζουλιέν
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια κάππαρη
100 γραμμάρια ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σουπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και υγιεινό πιάτο με ψάρι μαγειρεμένο σε λαδόκολλα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε την πέρκα σε χονδρές φέτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα σπαράγγια, τις ελιές καθαρισμένες, την κάππαρη, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).

Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με τα κομμάτια της πέρκας, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα. Βάζετε το κάθε κομμάτι πέρκας σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τα σπαράγγια με τις πιπεριές από πάνω και τις φέτες λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
Ψήστε για 25 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες στον ατμό.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα