Μεσογειακή τάρτα με σπαράγγια και μπέικον

by sidagi.gr
469 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη της βάση
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
1 1/4 φλιτζάνιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνιου κρύο νερό

Για τη γέμιση
18 λεπτά σπαράγγια
4 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και ανοιξιάτική τάρτα με γέμιση από αυγό, σπαράγγια και τραγανό μπέικον

Για τη ζύμη της βάση
Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο. Στη συνέχεια το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να γίνει το μείγμα ψίχουλα , προσθέστε αρκετό κρύο νερό και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη τη ζύμη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό φύλλο ίσης διαμέτρου με την ταρτιέρα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζετε το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα αφαιρώντας περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει με ένα μαχαιράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Ενώ η ζύμη ψήνεται, ξεπλένετε τα σπαράγγια και τα κόβετε στη μέση. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το τυρί και την κρέμα γάλακτος,  πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε το μείγμα των αυγών μέσα στη τάρτα και συνεχίστε προσθέτοντας τα σπαράγγια. Τέλος πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο μπέικον και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα